Recept för 4 portioner
Botten:
25 gram jäst
1½ dl ljummet vatten
1 dl vegansk naturell yoghurt eller creme fraiche
2 msk extra virgin olivolja
1½ tsk havssalt
200 g durumfullkornsmjöl
200 g vetemjöl
Persiljepesto:
⅓ knippa bredbladig persilja
1½ msk pinjenötter
1 fett vitlöksklyfta
4 msk extra virgin olivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
Topping:
100 g riven vegansk ost
1 portion vegansk persiljepesto, se recept
5 potatisar
4 msk picklad rödlök
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 näve bredbladig persilja
Så här gör du
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt yoghurt, olja och salt. Blanda ordentligt och tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Knåda degen lätt och låt den vila i bunken under en bakduk i 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Dela degen i två och kavla ut den på bakplåtspapper.
Mixa alla ingredienser till peston tills konstistensen är krämig.
Fördela vegansk ost, pesto och tunna potatisskivor på bottnarna. Grädda i ca 12 min.
Toppa de nygräddade pizzorna med picklad rödlök, salt, peppar och grovhackad persilja.
Tips!
- Potatisskivorna måste vara tunna för att bli möra så skär tunt!
- Om du har ruccola hemma kan du använda den till en god side-sallad. Ruccola, vinägrett, några frön/nötter och någon frukt i bitar så har du det perfekta tillbehöret till den här pizzan.
- Låt bakplåtarna stå i ugnen medan den värms upp. När du är klar, flytta över pizzabottnarna till de stekheta plåtarna för extra krispiga bottnar.
Näringsinnehåll per person
Energi 699 kcal
Protein 16 g
Fett 27 g
Kolhydrat 92 g
Kostfiber 10 g