4 min

Vegansk potatispizza med pesto och picklad rödlök

Middgastips! Hemlagad pizza med extra fibrer och näring.

Recept för 4 portioner

Botten:
25 gram jäst
1½ dl ljummet vatten
1 dl vegansk naturell yoghurt eller creme fraiche
2 msk extra virgin olivolja
1½ tsk havssalt
200 g durumfullkornsmjöl
200 g vetemjöl

Persiljepesto:
⅓ knippa bredbladig persilja
1½ msk pinjenötter
1 fett vitlöksklyfta
4 msk extra virgin olivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar

Topping:
100 g riven vegansk ost
1 portion vegansk persiljepesto, se recept
5 potatisar
4 msk picklad rödlök
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 näve bredbladig persilja

 

Så här gör du
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt yoghurt, olja och salt. Blanda ordentligt och tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Knåda degen lätt och låt den vila i bunken under en bakduk i 30 minuter.

Värm ugnen till 225 grader.

Dela degen i två och kavla ut den på bakplåtspapper.

Mixa alla ingredienser till peston tills konstistensen är krämig.

Fördela vegansk ost, pesto och tunna potatisskivor på bottnarna. Grädda i ca 12 min.

Toppa de nygräddade pizzorna med picklad rödlök, salt, peppar och grovhackad persilja.


Tips!

  • Potatisskivorna måste vara tunna för att bli möra så skär tunt!
  • Om du har ruccola hemma kan du använda den till en god side-sallad. Ruccola, vinägrett, några frön/nötter och någon frukt i bitar så har du det perfekta tillbehöret till den här pizzan.
  • Låt bakplåtarna stå i ugnen medan den värms upp. När du är klar, flytta över pizzabottnarna till de stekheta plåtarna för extra krispiga bottnar.


Näringsinnehåll per person
Energi 699 kcal
Protein 16 g
Fett 27 g
Kolhydrat 92 g
Kostfiber 10 g

Publisert: 15.07.2025 KL. 03:51
Kategori: Blogg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 
The Academy